Doamne, păzește-Te!

La ora la care îmi scriu articolul au murit deja 51. Oameni frumoși, oameni generoși, oameni care înainte de a muri au salvat câteva vieți. Internetul s-a umplut de lacrimi mai mult sau mai puțin sincere. Și apoi de nevoia tuturor de a-și da cu părerea. Cu cât mai neavizați, cu atât mai vehemenți. Au murit doar de câteva zile și noi deja ne certăm, ne scuipăm, ne jignim, ne împărțim între pro și contra, jos Icsulescu, sus Icsulescu, etc. Au murit doar de câteva zile, alții zac în spitale în chinuri groaznice, unii dintre ei vor muri probabil, din păcate. Și noi ne vedem mai departe de micimile noastre. De frustrările noastre. De neputințele noastre. Aruncăm cu noroi în toate direcțiile fără să ne vedem straturile suprapuse de noroi uscat de pe proprii bocanci.

Dintre manipulările de tot felul, pe care copilul meu de 17 ani le-a mirosit de la distanță, dar pe care oameni în toată firea și cu oarece pretenții de educație le înghit pe nemestecate, cea care prinde cel mai bine este: jos biserica. Desigur, suntem oameni inteligenți, evoluați, nu avem nimic cu creștinismul, nu contestăm biserica în general ci doar… și urmează texte de doi lei, acuzații nefondate, neverificate nici măcar de așa-zișii jurnaliști ai momentului. Suntem în stradă ca să schimbăm ”sistemul”. Ca să urlăm jos orice. Ca să cerem mai multe spitale decât catedrale. Felicitări! Șaptezeci de ani de comunism și-au făcut bine treaba. Nu, nu, am calculat corect. Șaptezeci. Pentru că în România anului 2015, ”sistemul” e structurat tot pe model comunist. Metodele sunt aceleași. Materialismul socialist-științific e același. Manipulările sunt aceleași.

Unde sunt popii, de ce nu vin cu noi? Pai uite că vine Hristos. Da, chiar El, pe o pancartă susținută de câțiva tineri, e El în icoană, vine să ne amintească ce ar fi trebuit să știm deja: că fără El nu putem face nimic. Serios? Huoooo, jos biserica, jos patriarhul, jos popii, vrem spitale, vrem impozitare. Nu, Doamne, nu ai loc nici acum între noi. Și acum deranjezi. Și acum spui lucruri incomode, care ne îngrădesc ”spiritul liber”. Ne încurci, Doamne. În școli ne încurci. În spitale ne încurci. Știi, și în case ne cam deranjezi. Iar când bate vreun clopot ne cam apucă dracii. Și facem reclamație, să dărâme nenorociții ăștia de popi clopotnița. Nici în stradă n-ai ce să cauți. Acolo ne apucă dracii cel mai rău. Noi am ieșit pentru amărâții ăia care au murit. Și care s-au dus, unde? Ei, nu contează, jos patriarhul. Au murit salvând alte vieți. Oare pe modelul cui? Nu ne interesează! Au murit deja de vreo săptămână, acum avem treabă, știi Tu, jos, sus, huo. Tu ce cauți aici?

Nu mai veni, Doamne. Lasă-ne să fim ”liberi”. Să putem să scuipăm liniștiți pe ce are țara asta mai sfânt. Să contestăm lucruri pentru care alții și-au dat viața. Să ne creștem copiii inteligent, fără moaște, ore de religie și popi. Să ne trăim viețile mărunte între răutăți și mizerii.

Nu mai veni, Doamne. Știi, mi-e teamă că dacă Te prindem, Te răstignim din nou.

Reclame
Published in: on 12/11/2015 at 00:47  Comments (3)  
Tags: , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://oanabazavan.wordpress.com/2015/11/12/doamne-pazeste-te/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 comentariiLasă un comentariu

  1. Extraordinar articolul, trebuie sa faci ceva sa-l citeasca cat mai multa lume…nu exista eveniment ca media sa nu loveasca-n biserica…

  2. Draga mea, abuzul de religie e la fel de periculos ca si absenta acesteia.
    In rest, imi place retorica ta. Stilul tau literar e frumos, insa ii lipseste profunzimea. Profunzimea pe care ti-o da eperienta de viata… Altfel, e doar apa de ploaie.

    • Nu cred ca reiese abuz de religie din articolul meu. La experienta carei vieti ne referim? Apa de ploaie are si ea rostul ei. Altfel, multumesc pentru apreciere 🙂


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: