To Halloween or not to Halloween

« 30 de ONG-uri creștinopate vor interzicerea Halloween-ului din școli pe motiv că ar fi o sărbătoare satanistă care ar „leza sănătatea şi dezvoltarea armonioasă a copiilor”. Da, asta pentru că amenințările cu arderea pe vecie în Iad la foc mic nu-i dezechilibrează deloc pe școlari. »

Este punctul de vedere al unei publicații românești de mare (!?) tiraj și (din ce în ce mai) mică ținută. E adevărat, e la modă să ne scuipăm credința în vreme ce alții și-o apără pe-a lor cu dinții. E la modă să nu avem nici cele mai elementare noțiuni de ortodoxie dar să ne luăm un aer semidoct, scârbit și suficient și să proferăm împotriva „creștinopaților” „pupători de moaște”. Icoana din clasă deranjează, pe când măștile cu draci și vrăjitoare sunt bine venite! Închinarea la moaște e disprețuită, dar scheleții desenați pe spinarea copiilor noștri ne amuză! Nu cunosc niciun creștin sănătos la cap care să creadă și să-și învețe copilul că viața de dincolo înseamnă “arderea pe vecie în Iad la foc mic”, iar dintre atei, liber-cugetători și alte specii de nefericiți apărute în peisaj, nu cred că vorbește vreunul copilului despre iad și rai.

E minunat că înghițim aberațiile altora pe stomacul gol și cu mare bucurie, și că terfelim tradițiile, credințele, obiceiurile și sărbătorile noastre. E indicat să preluăm pe negândite și să punem pe un piedestal ceea ce alții au aruncat demult la gunoi, în tomberonul de dincolo de cortină. E bine că turnăm în noi tone de băuturi acidulate pline de pesticide, exportate de americani și pe care ei nu le mai consumă de zeci de ani. E de aplaudat că ne îndopăm copiii cu hamburgheri de la restaurante care la noi sunt de lux și în țara de origine sunt pentru cerșetori și oamenii străzii. Este extraordinar că ne învățăm copiii să prețuiască sexul și dezmățul de Valentine’s day și că uităm să îi învățăm ce înseamnă iubirea, respectul, prețuirea celuilalt. Dar cel mai frumos e de halloween, când ne îmbrăcăm copii de până în 10 ani în draci, vampiri, monştri, vârcolaci şi vrăjitoare și-i încurajăm să celebreze moartea, groaza, întunericul și forțele răului în loc să îi încurajăm (în aceeași săptămână!) să dea un colac de pomană și să aprindă o lumânare pentru cei dragi adormiți din familie. În condițiile în care copiii și părinții din Statele Unite și Canada protestează vehement împotriva acestui surogat de sărbătoare, iar emisiunile de știri din aceleași țări anunță că se înmulţesc crimele, violurile, actele sataniste și creşte consumul de droguri şi alcool. Dacă vor și ai noștri baluri mascate, sunt mii de posibilități de a-i costuma fără a intra în sfera morbidului. Copiii noștri nu-l mai cunosc pe Făt-Frumos, n-au auzit de Ileana Cosânzeana și de alte personaje din basmele care ne-au fermecat nouă, părinților și bunicilor noștri copilăria, însă știu de halloween și de obiceiuri străine și de sufletul și de tradiția noastră. Iar noi, părinți responsabili, protestăm față de predarea religiei în școli și ne strâmbăm când se propune să avem zi liberă pentru o sărbătoare ortodoxă, deși mulți n-ar avea oricum în intenție să calce pragul vreunei biserici în acea zi.

E trist, dragii mei, că citatul de la începutul articolului l-am găsit pe pagina unei învățătoare. Ea e omul care ar trebui să modeleze frumos sufletele copiilor noștri, și nu să le sădească umbre. Le sărut mâna mamei mele, soacrei mele, ambele învățătoare, și doamnei învățătoare a copilului meu, care au lăsat să treacă această zi fără a-i da importanță. Și cu riscul de a deranja, vă invit să aveți grijă cu ce hrăniți sufletul copiilor dvs. Dându-le otravă, otravă veți culege și nu veți avea dreptul să vă plângeți!

Şi nu fiţi părtaşi la faptele cele fără roadă ale întunericului, ci mai degrabă, osândiţi-le pe faţă. (Efeseni 5, 11)

Reclame
Published in: Fără categorie on 12/10/2015 at 14:55  Comments (2)  
Tags: , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://oanabazavan.wordpress.com/2015/10/12/to-halloween-or-not-to-halloween/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 comentariiLasă un comentariu

  1. Foarte Multumim Pentru Toate Articolele & Cat Mai Dese Speram!!!

    Super obiectiv si practic/eficient in transmiterea mesajului si pe atat de mult inaltator in esenta!

    Sper ca ai si ceva facebooku-ri pentru-ntelegerea maselor si sa se mai hraneasca si ei din articolele tale:)!

    Costin

    • Multumesc, Costin! Esti tu dragut! Te asteptam si pe tine pe facebook-uri 🙂


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: