Am uitat unde trăim

Trăim în țara în care chelnerii ajung miniștri și justițiabilii dau lecții de morală.

Trăim în țara în care și trotuarele te obligă să mergi cu capul în jos. Țara în care 1 mai muncitoresc e mai prețuit decât Paștele. În care chelnerii ajung miniștri și justițiabilii dau lecții de morală. În care, ca să protejezi oamenii, trebuie să te lupți cu propriul guvern. În care tinerii sunt forțați să plece în lumea largă, mamele să avorteze iar bătrânii, dacă s-ar putea, să traverseze numai pe roșu.

Decorații pentru blasfemiatori
Trăim în singura țară care nu cinstește ziua independenței sale ca zi națională. Care uită că Independența, Marea Unire și cea mai prosperă perioadă din întreaga sa istorie, din toate punctele de vedere, s-au realizat sub monarhie, iar republica a venit pe tancuri sovietice … și n-a mai plecat! Ne-a decapitat cultura și politica, ne-a martirizat patrioții, ne-a inoculat frica, ne-a deformat gândirea și ne-a lăsat pe cap o clasă conducătoare de căpușe inculte, incapabile și total nocive.
Trăim în țara în care aproape toți “aleșii” și aproape toate posturile TV ne insultă inteligența zilnic. În care marii actori, valoroșii noștri oameni de cultură, veteranii de război sau luptătorii în rezistența anti-comunistă mor în mizerie iar torționarii se bucură cinic de pensii monstruoase. Țara care premiază blasfemiatorii și decorează cu ordinul “serviciul credincios” și “în numele națiunii” indivizi care cred că „Radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbră fără schelet, o inimă ca un cur, fără șira spinării.” (din „Politice” de H.R. Patapievici, ediția 1996, pag. 63)

Probleme de vedere
Am uitat că trăim în țara în care s-au inventat stiloul, cibernetica, motorul cu reacție și s-a descoperit insulina, s-au creat ia, albastrul de Voroneț și stilul brâncovenesc, s-a luat primul 10 din istoria gimnasticii și s-au apărat pentru prima oară patru lovituri consecutive de penalty.
În țara care, deși disprețuită acum din cauza unor politici voit auto-distructive, alimentează cu “creiere” occidentul (se știe de pildă că a doua limbă vorbită la sediul central al Microsoft din Redmond este limba română).
În țara care, în ciuda eforturilor concertate ale oficialilor de a distruge învățământul, anul trecut a cucerit prin copiii săi 201 medalii și premii la olimpiadele şi concursurile şcolare internaţionale. În țara care are 173 de reprezentanți pe lista celor mai inteligenți oameni din lume.

Alegerea noastră
Am uitat că trăim în țara în care, cu toate că și sistemul sanitar este distrus sistematic, sunt medici de excepție care săvârșesc minuni și salvează cazuri poate unice în lume. În care, în ciuda campaniei mediatice violente împotriva lor, sunt preoți care salvează suflete și zguduie conștiințe. În care, în ciuda manelizării și prostirii populației, în ciuda istoriei, limbii și literaturii schilodite predate în manualele alternative, în ciuda propagandei găunoase din ultimii 50 de ani, încă mai găsim oameni calzi, inteligenți și frumoși, care nu și-au pierdut ierarhia valorilor, care își cresc copiii în credință, în dragoste și în adevăr.
În cele din urmă, este alegerea noastră în care dintre Românii vrem să trăim: în România lor sau în România noastră.

„Aşa grăieşte Domnul: alege!” (I Cronici 21, 11)

“Mai mare bucurie decât aceasta nu am, ca să aud că fiii mei umblă întru adevăr”. (A treia epistolă sobornicească a Sfântului Apostol Ioan 1, 4)

Reclame
Published in: Fără categorie on 11/07/2015 at 10:06  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://oanabazavan.wordpress.com/2015/07/11/am-uitat-unde-traim/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: