Dorian (Pact with the Devil- 2001)

Regizor/ Producător: Allan Goldstein

Scenarist: Peter Jobin, Ron Raley

În rolurile principale: Malcolm McDowell (Henry), Ethan Erickson (Louis/ Dorian)

 

Dacă într-unul din numerele trecute vă recomandam un film interzis sub 12 ani, am mai crescut puţintel şi va invit acum la un film interzis sub 18, din categoria thriller! Am trăit să fac şi asta… Lăsând gluma la o parte, cu siguranţă cunoaşteţi romanul lui Oscar Wilde, Portretul lui Dorian Gray. O carte dramatică, care te marchează pentru că ridică probleme majore de conştiinţă. Filmul este o transpunere modernă a aceleiaşi poveşti: un tânăr superb dar absolut anonim pozează pentru un fotograf profesionist şi, sub influenţa malefică a managerului acestuia, îşi doreşte să retrăiască mitul lui Dorian Gray: îşi vinde sufletul pentru a-şi păstra veşnică frumuseţea fizică, urmele vieţii sale dezordonate urmând să fie vizibile numai pe portretul său. Evident însă că învoiala îl costă mai mult decât îşi imagina şi portretul va înfăţişa nu numai ridurile ci şi monstruozitatea faptelor sale. După cum ne atrage atenţia şi motoul filmului, frumuseţea este doar la nivelul pielii!

Rareori se întâmplă ca filmul să se ridice la înălţimea unei cărţi foarte bune. Acesta este unul din acele cazuri, actualizarea poveştii fiind realizată cu efecte vizuale extraordinare, cu o muzică la înălţime, la care chiar vă invit să fiţi foarte atenţi. Din nou vă avertizez că imaginile sunt şocante, pe măsura ideii pe care o materializează. Mai şocant însă mi se pare experimentul pe care îl propune: cum ar fi dacă faţa noastră ar arăta nu numai trecerea vremii, ci şi uciderea darurilor cu care ne-am născut şi urmele faptelor şi gândurilor celor mai adânc tăinuite? Nu ne rămâne decât să sperăm că vom îmbătrâni frumos….

 

 

 

Reclame
Published in: on 14/01/2009 at 09:30  Lasă un comentariu  
Tags: , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://oanabazavan.wordpress.com/2009/01/14/dorian-pact-with-the-devil-2001/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: