Povestea lui Ron Clark (2006)

Regizor: Randa Haines

Scenarişti: Max Enscoe, Annie de Young

Gen: dramă, biografie

Durata: 120 minute

Rolul principal: Matthew Perry, nominalizat pentru acest film la premiul Emmy, la Globurile de Aur şi la Premiile Actorilor de pe Micul Ecran

 Genial! Avem nevoie cu toţii de o astfel de mostră de încăpăţânare în a crede în sine şi în cei din jur. Avem nevoie să învăţăm cum să înaintăm unul prin altul şi cum să sfinţim locul pe care Dumnezeu ni l-a încredinţat (Nimeni să nu caute pe ale sale, ci fiecare pe ale aproapelui – Corinteni 10, 24). Povestea excepţională şi adevărată a unui om excepţional: Ron Clark, un profesor pasionat şi neconvenţional, îşi părăseşte casa din Carolina de Nord pentru a-şi încerca şansele în New York, şi ajunge să predea într-una din cele mai rău famate şcoli publice din cartierul de negri Harlem. Prin metodele sale inovatoare, prin pasiune şi dedicaţie, Ron Clark reuşeşte să le redea încrederea unor tineri condamnaţi deja de societate şi chiar de familiile lor (Părinţilor, nu aţâţaţi la mânie pe copiii voştri, ca să nu se deznădăjduiască! Coloseni, 3, 21).

Clark trebuie să lupte împotriva tuturor pentru a ajunge pe aceeaşi lungime de undă cu aceşti copii, chiar şi împotriva lor înşişi. Pentru a le reconstrui consideraţia şi respectul faţă de propria persoană, distruse de cei din jur (Nu vom reuşi niciodată, toţi ne cred nişte rataţi), profesorul se întrece pe sine în inventarea celor mai ingenioase metode de a vorbi aceeaşi limbă cu copiii. Veţi avea parte de momente înduioşătoare în care Clark – spre disperarea directorului (caz tipic de funcţionar rigid şi închistat) – se comportă „ca un puşti de 12 ani”, sau se implică în problemele familiale ale acestora, ajutându-i în cele mai neobişnuite moduri să se mobilizeze pentru examenul final. (Multă îmi este încrederea în voi! Multă îmi este lauda pentru voi! Umplutu-m-am de mângâiere! Cu tot necazul nostru, sunt covârşit de bucurie! – 2 Corinteni, 7, 4) Efortul îi este răsplătit din plin, clasa lui obţine cele mai bune rezultate, copiii dând tot ce au mai bun din ei şi succesul lor devine triumful lui. Cea mai bună elevă – care fusese şi cea mai recalcitrantă – îi dăruieşte trofeul primit pentru rezultatele excepţionale.

Performanţele lui Clark au fost recunoscute în viaţa reală prin premiul Disney „profesorul anului” în 2000. Cărţile sale de educaţie şi pedagogie sunt vândute în întreaga lume. Tot nu v-am convins? Nu vreţi nici măcar să auziţi o lecţie de istorie pe ritm de rap?

Reclame

The URI to TrackBack this entry is: https://oanabazavan.wordpress.com/2008/07/08/povestea-lui-ron-clark-2006/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: