Cavalerii Mesei Rotunde (1995)

Regia: Jerry Zucker

În rolurile principale: Sean Connery, Richard Gere, Julia Ormond

Dramă, romantic

Produs de Columbia Pictures

Distribuitor internaţional: Columbia Pictures

Distribuit în România de: Guild Film Romania

 

Subiectul este de excepţie, şi este meritul echipei că s-a putut ridica la înălţimea acestuia. Nu are cum să fie uşor să te îmbraci în gloria unei legende de talia Regelui Arthur, şi cu atât mai puţin să împărtăşeşti şi publicului din ea.

Nu vă recomandăm filmul pentru povestea de dragoste, ultra-cunoscută şi cu iz păgân, dar împrumutând frumuseţe de basm, prin romantismul ei, din aura unei civilizaţii care totuşi – să fim înţelegători – nu-l cunoscuse pe Hristos.

Nu vi-l recomandăm nici pentru scenele de luptă, cu toate că sunt extraordinar de bine transpuse în realitate – şi deşi unui creştin îi sunt foarte bine venite astfel de reprezentări, întreaga noastră viaţă fiind o asemenea luptă pentru mântuirea sufletului: Luptă-te lupta cea bună a credinţei, cucereşte viaţa veşnică la care ai fost chemat şi pentru care ai dat bună mărturie înaintea multor martori. – Epistola întâia către Timotei a Sfântului Apostol Pavel (6, 12).

Vi-l recomandăm înainte de toate pentru mesajul profund creştin al gândirii Regelui Arthur şi cavalerilor lui, mesaj pe care îl trăiesc efectiv: Slujind unul altuia, devenim liberi! – dictonul gravat pe masa rotundă, atât de aproape de cuvintele Mântuitorului: Dacă cineva vrea să fie întâiul, să fie cel din urmă dintre toţi şi slujitor al tuturor (Sfânta Evanghelie după Marcu (9, 35)).

Nu ne rămâne aşadar, urându-vă să vă bucuraţi de spectacolul deosebit oferit de un mare rege şi peste milenii de un mare actor, să ne rugăm împreună cu aceştia: Doamne, dă-ne înţelepciunea de a descoperi binele şi puterea de a-l face să dureze!

 
 
Reclame

The URI to TrackBack this entry is: https://oanabazavan.wordpress.com/2008/07/08/cavalerii-mesei-rotunde-1995/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: